top of page
Search

Seminar: Integrating ICT and new technologie into teaching and educating # Day 2

Danas nam je vodič obuke bila Julija. Nakon osvrta na jučerašnji dan , počeli smo sa upoznavanjem novog IKT alata pod nazivom POWTOON.


PowToon je alat koji služi za kreiranje video klipova koji imaju efekat crtanih filmova. Zgodni su za izokrenutu učionicu ( flipped training) kao uvod u sadržaje koji će se obrađivati. Mogu i učenici sami da ih kreiraju i veoma su pogodni i za timski rad. Besplatna verzija omogućava kreiranje video klipova trajanja do 3 minute. Sasvim dovoljno da se neka tema najavi. A upotreba ovog alata ne zahteva neko posebno tehnološko predznanje. Jedino je neophodno vladati engleskim jezikom ( mada po mom skromnom mišljenu - osnovni engleski je sasvim dovoljan da bi se ovaj alat mogao koristiti).


Julija nam je pokazala primere koje je sama napravila i koje su napravili učenici iz jedne bolonjske osnovne škole. To je za mene bio znak da je ovaj alat veoma lagan za upotrebu. I to se naravno pokazalo tačnim.

Sa PowToonom možeš izabrati stil, dodati tekst, likove, zvuk, efekte, promeniti dužinu trajanja svake sekvence, snimiti svoj glas, dodavati linkove, objekte, pregledati i izvesti video na YouTube, Vimeo ili DailyMotion. A možeš ga jednostavno ostaviti i na oblaku PowToona i odatle ga koristiti.

Ovo sam ja napravila: taman da iskoristim novostečeno znanje za najavu likovnog konkursa Udruženja somborskih učitelja .


A kako je protekao sam danasnji dan pogledajte u prilogu ispod:



I na kraju bih još dodala brainstorming... za te potrebe koristimo Googlov alat Jumboard. Odlična stvar!



11 views0 comments
bottom of page