top of page
Search

Seminar: Integrating ICT and new technologie into teaching and educating # Day 1


Prvi dan seminara

Pozdravnu reč dala je Sara Natalini - voditelj kursa. Ispričala nam je kako je situacija sa koronom i njih debelo izbacila iz takta. Mnogi su odustali, dosta se njih još uvek nada da bi sve ovo moglo da se jednom obavi i uživo, ali imajući u vidu kako stvari stoje... teško da bi se išta u dogledno vreme moglo promeniti. Rekla je takođe i da je dosta njih odustalo i od online seminara, ali s obzirom na ovu malu grupu prijavljenih - rešili su da daju sve od sebe i eto... mi smo tako danas lepo i počeli sa radom.

3 učesnika: Goran Švast, Vanja Husein i moja malenkost Ružica Vukelić predstavljamo Hrvatsku i Srbiju na ovom kursu.


Nakon što smo se predstavili, rekli odakle smo, gde radimo, čime se bavimo, govorili smo o neophodnosti informacione tehnologije u svakodnevnom životu. Bukvalno je nemoguće uraditi bilo šta a da nije tehnološki podržano. Tako će i ova naša edukacija uključivati razlićite oblike IKT kroz ceo ovaj kurs.

Prva tema koju smo obrađivali je bio METRIMETAR - alat pomoću koga u realnom vremenu možete dobiti povratnu informaciju. Osim toga, ovaj alat može da se kombinuje i sa nekim drugim alatima poput Kahota ili Power Pointa. Metrimetar se lako deli sa učenicima ( putem linka, QR koda ili običnog koda. Ne zahteva nikakvu instalaciju, nego se sve direktno vrši onlajn i može da se koristi i na pametnim telefonima, računarima ili tabletima. Ono što još odlikuje ovaj alat je neograničen broj korisnika.

Metrimetar.com je namenjen za otvaranje naloga i kreiranje priloga

Metri.com je namenjen za učenike koji prate vašu prezentaciju i daju odgovore na postavljena pitanja.


U prilogu se nalazi i materijal sa današnjeg kursa:

Upoznavanje sa kursom

ICT_Intro
.pdf
Download PDF • 176KB

Metrimetar - kreiranje


Day 1_Mentimeter
.pdf
Download PDF • 192KB

A kako je tekao prvi dan seminara možete videti u galeriji ispod:



36 views0 comments
bottom of page